Last Minute Normandië
normandie

Last Minute Normandië

frankrijk
Ontdek de historie en prachtige stranden op Normandië?
Last minutes van:
reisorganisatie

Sporen van het verleden tijdens een last-minute Normandië?

Met een last-minute naar Normandië kiest u voor een bijzonder stukje Frankrijk. Hier beleeft u een heerlijke strandvakantie met een flinke portie cultuur en geschiedenis. Normandië vormde namelijk ooit het decor van een belangrijke geallieerde invasie in de Tweede Wereldoorlog. Diverse bunkers in het landschap herinneren aan deze heftige periode uit de geschiedenis. De diverse stranden van Normandië waar invasies plaatsvonden herinneren ook aan de oorlog. Tegenwoordig kunt u op het Utah, Omaha, Gold, Juni of Sword strand ook gewoon heerlijk ontspannen. Of wandel in plaats daarvan langs de rotsachtige kustlijn van Cote d'Albatre met ontelbaar veel kiezelsteentjes. Een last-minute in Normandië is dan ook een echte wandelvakantie. Zo kunnen toeristen gebruik maken van diverse wandel- en fietsroutes door het rotsachtige landschap.

Vergelijk alle aanbieders voor Last Minute naar Normandië?

Stranden

Stranden

Stranden vormen op Normandië een bijzondere plek. Ooit dienden ze namelijk als locatie voor de wereldberoemde D-Day invasie in 1944. Aan deze gebeurtenis heeft Europa haar bevrijding te danken. Het is dan ook erg indrukwekkend om overblijfselen van de oorlog te bekijken, zoals bunkers. Maar de stranden van Normandië hebben niet alleen maar een cultuurhistorische waarde. U kunt er ook prima een dagje ontspannen in de zon. Normandië heeft namelijk een schitterende kustlijn waar u zeker van moet genieten.

Normandie Kasteel
Normandie Strand
Hotels

Hotels

Tijdens een last-minute Normandië verblijft u aan zee en vlakbij beroemde stranden. Bijna alle accommodaties in deze regio bevinden zich dan ook nabij het strand. Maar in principe hoeft u de hotels niet eens te verlaten voor waterplezier. Zo kunt u in het hotel Côte de Nacre genieten van heerlijk grote zwembaden. Omdat de temperaturen in het hoogseizoen behoorlijk kunnen oplopen is het een heerlijke plek voor een frisse duik. Ook beschikt het over glijbanen en een kinderzwembad.

Beste reistijd

Beste reistijd

Het grootste deel van het jaar heeft Normandië temperaturen van rond de 20 graden. Het is dan ook een heerlijke plek om even de zon op te zoeken. De beste tijd om een last-minute naar Normandië te boeken is in de periode mei en juni. In deze maanden is het er minder toeristisch en zijn de temperaturen tussen de 19 en 20 graden. Voor de maand september geldt hetzelfde. In het hoogseizoen, juli en augustus, loopt het kwik op tot ongeveer 25 graden.

Normandie Stad