Last minute Athene
Athene observatorium

Last minute Athene

griekenland
Hoogtepunten als het Akropolis en Parthenon tijdens een citytrip naar Athene!
al vanaf € 199,-Vergelijk alle last minutes
Last minutes van:
reisorganisatie

Maak een citytrip naar Athene en ontdek de rijke historie

Weet u nog niet waar u naar op vakantie wil? Athene is een prachtige stad, waar veel te beleven is voor jong en oud. In deze tot de verbeelding sprekende antieke plek kijk u uw ogen uit. Dat is waarschijnlijk precies waar u aan toe bent. En er is goed nieuws: last minute Athene boekt u zonder probleem. Beslis nu een tripje te maken, dan kunt u over een week al onderweg zijn. Tot ziens België, welkom Griekenland – in Athene kunt u zich onderdompelen in de geschiedenis van de Griekse beschaving, heerlijk eten en drinken en shoppen op de Ermou of in de kleine wijkjes rondom het centrum. Een last minute Athene is een geweldige ervaring.

Bekijk de aanbieders voor een citytrip naar Athene

Must-see

Athene: de zetel van de westerse beschaving

Athene was een machtige stadsstaat in het oude Griekenland. Hier komen de bekende filosofen als Socrates en Plato vandaan; hier is de democratie uitgevonden. Kortom – Athene is de plek waar de westerse beschaving is ontstaan. En dat is ook goed te zien als u rondloopt in de stad, want overal zijn tempels en historische gebouwen te bewonderen. Maar niet alleen de cultuur is indrukwekkend: ook de moderne stad is leuk en bruisend, met goede gelegenheden om te winkelen en uit eten te gaan. Het is juist het contrast tussen oud en nieuw dat deze stad zo uniek maakt.

Athene arena
Athene Akropolis
Must-see

Akropolis

Wie kent het beeld niet: een spierwitte tempel bovenop een tafelberg, die boven de stad uitrijst. De Akropolis was van oudsher het religieuze centrum van de stad, en hier kunt u een van de meest indrukwekkende tempels uit de Griekse oudheid bewonderen: het Parthenon, dat gebouwd is rond 440 voor Christus. Geen enkel bezoek aan Athene kan zonder een bezoek aan het heiligdom op deze berg, die onderdeel is van het UNESCO-werelderfgoed en hoort tot de meest indrukwekkende gebouwen van de wereld.

Shoppen

Kom winkelen in de wijk Psyrri

Wie denkt dat een bezoek aan Athene alleen maar draait om cultuur snuiven, vergist zich. De stad heeft ook moderne, hippe wijken met goede winkels en fijne restaurants. Psyrri is daar het beste voorbeeld van. Hier laat Athene zich als metropool van zijn beste kant zien. Het nachtleven in deze wijk is beroemd in heel Griekenland: perfect om even te relaxen na een lange dag Griekse tempels en beelden bewonderd te hebben.

Athene Psyrri