Last Minute Rovinj
rovinj

Last Minute Rovinj

kroatie
Een Idyllisch stadje met mooie hotel en historisch centrum!
Last minutes van:
reisorganisatie

Rust en romantiek tijdens een last minute Rovinj

Een last-minute Rovinj is een goed idee wanneer u op zoek bent naar de rust en romantiek van een klein Kroatisch stadje. Deze stad aan de kust van Istrië heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Zo kunt u er genieten van een brede kust met vlakbij het helderblauwe water van de Adriatische Zee. In de omgeving bevinden zich bovendien prachtige bossen. De Adriatische Zee leent zich uitstekend voor een verfrissende duik. De temperaturen in Kroatië kunnen in de zomermaanden namelijk behoorlijk oplopen. Maar tijdens een last-minute Rovinj hoeft u zich nergens druk om te maken. Kies daarom voor een ontspannen dagje op een van de stranden van Rovinj. Of wandel naar de Middeleeuwse Eufemiakerk, en bewonder haar Venetiaanse architectuur.

Vergelijk alle aanbieders voor Last Minute naar Rovinj

Activiteiten

Wat te doen in Rovinj

Rovinj is een echt pareltje uit de Kroatische regio Dalmatië. In de drukbezochte binnenstad kunt u tal van activiteiten ondernemen, waaronder een bezoek aan de St. Eufemija kerk. Dit bouwwerk beschikt onder andere over een klokkentoren van 60 meter hoog. Een beklimming van deze toren geeft u een prachtig uitzicht over Rovinj. Of slenter door de vele kleine straatjes van het oude centrum. Er bevinden zich vele leuke boetiekjes waar u bijvoorbeeld een souvenirtje kunt kopen voor thuis.

Rovinj Stad
Rovinj Strand
Accomodaties

Accommodaties in Rovinj

Een last-minute naar Rovinj is om verschillende redenen een goed idee. Zo zijn alleen al de accommodaties zeer goed in orde. Zo zijn de hotels en appartementen van het Villas Rubin complex uiterst geschikt voor het hele gezin. U kunt een duik nemen in het zwembad, terwijl de jongsten zich vermaken in het kinderbad De afstand naar het strand is afhankelijk van waar u verblijft in dit grote resort, maar doorgaans hoeft u niet ver te lopen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Rovinj

Een van de populairste bezienswaardigheden in Rovinj is de St. Eufemija kerk. Het bouwwerk heeft bijzonder genoeg veel weg van de kerktoren op het San Marcoplein in Venetië. Dit komt door het feit dat Rovinj in een ver verleden bij de Republiek Venetië hoorde. In het verleden functioneerde Rovinj namelijk als een belangrijke vestingstad. Minstens zo bijzonder in Rovinj is de Boog van Balbi. Ooit vormde dit namelijk de toegangspoort naar Rovinj. Ook tegenwoordig wandelt u door deze poort de stad binnen.

Rovinj Stad