Last Minute Griekenland
griekenland

Last Minute Griekenland

griekenland
Een land met indrukwekkende cultuur en zonnige eilanden.
Last minutes van:
reisorganisatie

Op vakantie naar de bakermat van Europa met een last minute Griekenland

Griekenland vormt de bakermat van Europa. Voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers is het boeken van een last minute naar Griekenland dan ook een goed idee. In dit Zuid-Europese land kunt u in op eilanden als Kreta, Rhodos en Corfu talloze antieke tempels bewonderen. Deze bevinden zich doorgaans in een prachtig natuurlandschap vanwaar het strand en de zee nooit ver weg zijn. Om de mooie plekken van het land te ontdekken kunt u eventueel een auto huren. Een last minute Griekenland kent dan ook vele hoogtepunten. Een absolute bezienswaardigheid is bijvoorbeeld de 156 meter hoge Akropolis, nabij de hoofdstad Athene. De eerste bouwstenen van deze gigantische tempel werden al gelegd in 1100 v. Chr. Tegenwoordig trekt deze historische bezienswaardigheid jaarlijks duizenden toeristen.

Meer op zoek naar een vakantie naar de Griekse zon? Dan bieden de vele Griekse eilanden natuurlijk een schitterende mogelijkheid. Wat dacht u van een heerlijke zonvakantie naar Kreta, Corfu of Rhodos? De laatste jaren zijn  ook Kos en Zakynthos enorme populair onder Vlaamse toeristen. Op de Griekse Eilanden vindt u een groot aantal schitterende resorts, waaronder All Inclusive resorts. De Griekse keuken staat bovendien goed bekend en kent veel lekkere vleesgerechten, uitstekend voor en All Inclusive vakantie! Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Bestemmingen

Vergelijk alle aanbieders voor Last Minute naar Griekenland

Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Griekenland

Griekenland is een bijzonder populaire vakantiebestemming. U kunt er namelijk terecht voor allerlei soorten vakanties. Zo zijn eilanden als Kreta en Rhodos bijzonder populair onder cultuur- en geschiedenisliefhebbers. U kunt er namelijk bijzonder veel historische bezienswaardigheden bewonderen. Maar Kreta is ook een populaire bestemming onder jongeren. Zo bevindt zich hier de populaire badplaats Chersonissos. De tientallen discotheken en barretjes maken het een echte feestbestemming. Voor een ontspannen zonvakantie in Griekenland bezoeken veel toeristen mooie plekken als Santorini, Korfu en Kos.

Griekenland Stad
Griekenland Strand
Weer

Klimaat in Griekenland

Griekenland heeft een Meditteraans klimaat met zachte temperaturen. Zomers is het er doorgaans erg droog, en in de winter vrij zacht. Bijzonder genoeg kan het in hoger gelegen delen van Griekenland vrij koud worden. Ook kent het land periodes van neerslag. Doorgaans valt er in de maanden november tot maart af en toe een regenbui. In de zomer kunt u als toerist echter te maken krijgen met flinke hittegolven. De temperaturen kunnen soms oplopen tot maar liefst 40 graden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Griekenland

Griekenland heeft haar populariteit mede te danken aan de vele bezienswaardigheden. Een van de bekendste historische gebouwen die u tijdens een last minute in Griekenland kunt bezoeken is de Akropolis. Deze 156 meter hoge tempel ligt bovenop een berg in de Griekse hoofdstad Athene. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Een andere aanrader is de archeologische opgraving van Delphi. Dit is een schitterende ruïne uit de Griekse Oudheid, dat ooit tempels, badhuizen, altaren en theaters omlijstte.

Griekenland Ruines